Odaberite kameru za video nadzor koja vam najviše odgovara

Pre nego što investirate u video nadzor, potrebno je da razmislite o tome koje oblasti vašeg doma ili poslovnog objekta treba nadgledati. Sledeće pitanje koje traba razmotriti je potreban broj kamera za video nadzor, kao i pitanje da li kamere treba da prate aktivnosti na otvorenom ili zatvorenom prostoru. Ako vam treba nadgledanje samo jedne prostorije, jedna kamera može biti sasvim dovoljna. Medjutim, ukoliko treba da pazite na više različitih delova kuće ili objekta, uključujući i površine na otvorenom trebaće vam i više nadzornih kamera. Takodje, kvalitet slike je uvek bitna stavka o kojoj treba razmišljati kao i kvalitet snimljenog i reporodukovanog materijala.

Vrste kamera za video nadzor

Osnovna podela kamera za video nadzor je na žične kamere i bežične kemere. Žičnne kamere su malo teže za instaliranje i manje diskretne jer postoji mogućnost da se vide zalutale žice ukoliko nisu dobro kamuflirane što može dovesti do sabotaže. Medjutim, njihova slika je uvek kvalitetna obzirom da signal ne putuje kroz vazduh nego kroz kabal.

Bežične  kamere su fleksibilnije, lakše za ugradnju i zapravo predstavljaju spoj kamere i računara u jedan uredjaj odnosno mrežni video sistem. Ovaj sistem u potpunosti koristi sve prednosti digitalne tehnologije i pruža konstantan kvalitet slike od kamere do korisnika.

Sigurnosne kamere za video nadzor mogu biti različitog oblika i veličina. Veće i vidljivije kamere obično se instaliraju na otvorenom prostoru i u oblastima gde ljudi znaju da su pod video nadzorom. Kamere mogu biti male i skrivene unutar nekog predmeta, ali u tom slučaju treba obratiti pažnju na zakonske propise koji uglavnom zabranjuju tajna snimanja. Pored unutrašnjih i spoljašnjih, nadzorne kamere mogu biti dnevne, noćne, sa fiksnim objektivom ili objektivom koji pokriva široko područje i drugo.

Ostavite odgovor