ZAŠTITA GRADILIŠTA

 

ZAŠTITA GRADILIŠTA – VIDIMte®

 

 

Zaposleni u našoj kompaniji se dugi niz godina bave zaštitom imovine i lica putem tehničke zaštite. Iz dugogodišnjeg iskustva rada na gradilištima i raznim građevinskim objektima kako u zemlji tako i u inostranstvu došli smo do niza saznanja kakvi su problem investitora a samim tim i izvođaca na ugovorenim projektima.

Najčešći zahtevi investitora su brojčano stanje radne snage na gradilištu i dinamika izvođenja radova u zadatim rokovima. Kako bi se isto kontrolisalo potrebna je konstantna prisutnost investitora na gradilištu, što naravno nije moguće!

Takođe, česte greške zbog kojih se zaustavljaju gradilišta i dolazi do naplate kazni kod izvođača radova je nepoštovanje propisa o zaštiti na radu (nenošenje zaštitnih šlemova, prsluka …)

Sve ove pojave se mogu kontrolisati sitemima VIDIMte®  koji smo mi razvili a tiču se neprekidnog video monitoringa projekta koji se izvodi i davanjem dnevnih izveštaja svakog jutra za prethodni dan koji sadrži sve dogovorene uslove tipa:

-povreda zaštite na radu (koji radnici nisu nosili opremu za zaštitu)

-broj radnika na gradilištu za prethodni dan

-broj vozila sa registarskim oznakama koja su ulazila na gradilište

-vreme početka i kraja izvođenja radova tog dana

-broj i vrsta incidenata tokom neradnog perioda sa snimcima i kontaktiranjem dežurnih službi u zavisnosti sa kim je i kakav ugovor napravljen

-Izveštaji koje investitor i glavni izvođac radova dobijaju svakog jutra u elektronskoj formi na mail adresu

Prednost našeg sistema je ta što nemate potrebu za inicijalnim ulaganjima, naši instalateri postavljaju mobilne kutije za video nadzor i perimetarsku zaštitu koje su pod neprekidnim nadzorom naših operatera u monitoring centru i koji u zavisnosti od paketa usluga koji je ugovoren sačinjavaju izveštaje i upozoravaju počinioce nedela putem audio veze.

kamere za gradilište

Finansijski deo isplativosti je neprocenjiv. Ušteda od 70% u startu i to samo oko plaćanja radne snage koja bi trebalo da obavlja sve te zadatke na samom gradilištu, a da ne pričamo o materijalu koji svakodnevno nestaje sa istog a ne retko su u to umešana i lica koja su za to i odgovorna. Investitor svakog trenutka moze pristupiti kamerama visoke rezolucije i videti kakvo je stanje na njegovom gradilištu i da li je dinamika u dogovorenim okvirima a da pritom nema obavezu da dolazi i tako gubi i vreme i novac.

Takođe po završetku projekta ma koliko on trajao nemate opremu sa kojom ne znate šta da radite pa vam je i to jedan vid uštede, sva pomeranja opreme u toku radova zbog napretka istog i nemogućnosti pokrivanja uglova koji se prirodno menjaju su vam besplatno odrzavanje sitema sa nase strane. Nemate potrebu za plaćanjem interneta i nikakve brige oko istog.

Najčešći primeri sistema VIDIMte® su u oblastima koje nisu infrastrukturno obezbedjene i nalaze se van gradskih tokova i u ruralnim sredinama a to su uglavnom veliki projekti tipa:

-Izgradnja puteva

-Zaštita naftnih bušotina

-Građevinski objekti svih tipova (visokogradnja,niskogradnja)

-Zaštita poljoprivrednih dobara

-Zaštita mobilnih filmskih ekipa

-Zaštita autoplaceva

Naš moto je sve videti i sve dokumentovati, cilj nam je odvraćanje od  potencijalnih neželjenih radnji i upozoravanje kako do istih ne bi došlo, a ako i dođe dokaz je jasan. Konstantan pristup video linku je omogućen licima koja su stavljena na spisak u zaključenom ugovoru o vršenju usluge prema investitoru. Ugovori se prave na određeno i neodređeno vreme sve u zavisnosti od okolnosti vezano za  projekat koji se prati i vrednosti opreme koja se postavlja radi kontrole. Nekada su te potrebe mnogo veće nego što I sam investitor može da zamisli. Samim tim i ugovor se pravi specifično u skladu sa zahtevima.