VIDEO NADZOR PREKO INTERNETA

 

Postoji nekoliko varijanti kako bi video nadzor preko interneta funkcionisao

 

Regularan sistem video nadzora koji se sastoji od kamera i snimača se može pratiti putem interneta.
Danas svaki snimač za video nadzor (nebitno da li je u pitanju AHD, HD-TVI ili HD-CVI tehnologija) poseduje LAN priključak kojim se može povezati na vašu mrežu a samim tim i na internet. IP video nadzor se obično sastoji od ip kamera i NVR uređaja za snimanje. NVR uređaji su predefinisani za IP prenos, samim tim oni poseduju LAN priključak i njih tako đe možete pratiti putem interneta. Moram da napomenem da je moguće pratiti i samo jednu IP kameru putem interneta. U ovom slučaju možete iskoristiti SD lokalni slot na samoj kameri i izbeći trošak NVR uređaja ( pažnja – snimanje na SD karticu  nije toliko pouzdano koliko samo snimanje koje se vrši u uređaju za snimanje – NVR) .
Jedina stvar koje je pored povezivanja na internet potrebna kako bi sve funkcionisali kako treba je prosleđivanje portova na vašem ruteru, koji ste dobili od provajdera (ADSL, kablovska itd) .
Vaš pametni telefon može pratiti dešavanja sa vašeg sistema video nadzora uz pomoć aplikacije koju lako možete skinuti sa Google Play store-a ili iphone app store-a . Svaki proizvođač video nadzora tj snimača za video nadzor koristi svoju aplikaciju, pa je jako bitno da znate koja je marka ugrađene opreme. Najčešći slučaj kod nas u Srbiji je Hikvision (naziv aplikacije je iVMS-4500), Dahua (gDMSS lite) za AHD sisteme TVT SuperLivePro.
Vaš sistem takođe možete pratiti direktno iz internet brauzera (google chrome, internet explorer, firefox..) sa vašeg računara, lap topa..itd
Za naprednije korisnike koji poseduju više lokacija pod sistemom video nadzora preporučuje se instalacija CMS softvera kojim se može pratiti više lokacija, menadžment uređajima je brz i lak. Preuzimanje snimaka se isto tako može vršiti direktno iz brauzera ili CMS softvera ili lokalno direktno na snimaču.
Brzina interneta je jako bitna kako bi vaš sistem mogli neometano da pratite sa udaljene lokacije.
Za sisteme do 4 kamere (analogne sisteme rezolucije do 2mpix) preporučljivo je koristiti 2mbps Upload-a , mada ukoliko niste zahtevni i gledate samo jedan kanal istovremeno onda će vam 1Mpbs Upload-a biti sasvim dovoljan.
IMATE PITANJA? UPIT ZA CENU Popunite kratku formu i na mail ce vam stici ponuda sa specifikacijom i cenama.
Primer video nadzora putem interneta 

IP video nadzor preko interneta